top of page

ÅRSTIDENS RÅD - EFTERÅR

Opdateret: 25. jun. 2021

Efteråret er knyttet til lunge-tyktarm, som udgør vores metal-element i kroppen. Du kender måske fornemmelsen af en let smag eller lugt af metal som første tegn på at en forkølelse eller influenza er på vej.  

Næsen er det sanseorgan som er knyttet til metal-elementet, hvilket jo fint hænger sammen med vores åndedrætssystem og dermed lungerne, og er altså en vigtig del af forsvaret imod uvelkomne fremmedlegemer og "gæster". 

Som kropsvæv er huden knyttet til metal-elementet, hvorfor ubalance i tyktarm og/eller lunge kan vise sig som tydelige tegn i huden som f.eks. eksem, udslæt mm. Eksem, astma og fordøjelsesproblemer opleves ofte samtidig. Huden er desuden vores største organ og et vigtigt beskyttelseslag, som er med til at beskytte os mod indtrængen af vira og bakterier. 

Lunge-tyktarm er påvirket af tørhed omkring os, ligesom at der ved ubalance i lunge-tyktarm kan opleves tørhed i kroppen. Tør hud, tør mund, tør hals, tørre slimhinder, tørre øjne osv. kan derfor alle være klassiske symptomer på ubalance i lunge-tyktarm. Som med alting er der selvfølgelig forskellige grader af tørhed. Hvis huden sprækker nemt i efterårs- og vintertiden vil det være en god idé at arbejde på at få genskabt balancen i metal-elementet.

Lunge-tyktarm er knyttet til følelser af sorg, melankoli, nedtrykthed og frygten for tab. Det er altså lidt tungere følelser som præger billedet her i efteråret. 

Hvis du er basis eller udvidet medlem af mit online univers, kan du læse resten af årstidens råd for efteråret HER.

Du kan finde et godt lunge-tyktarm program i mit online univers HER
226 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page