top of page

ÅRSTIDENS RÅD - FORÅR

Opdateret: 25. jun. 2021

Foråret er knyttet til galde- og levermeridianbanerne, som udgør vores træ-element i kroppen. Et eksempel på "træ" i kroppen er kroppens stivere strukturer som senerne, f.eks. kroppens stærkeste sene achillessenen som er vigtig for stabiliteten i fødder og ben - og dermed i resten af kroppen.

Kropsvævet som er knyttet til galde-lever er derfor de stivere strukturer som sener og ledbånd, mens sanseorganet knyttet til elementet er øjnene. Ubalance i galde-lever viser sig derfor nemt i øjne og området omkring øjnene.

Galde - lever kan bære på indestængte følelser af vrede, frustration, bitterhed og irritation. Følelser som kan ophobes i os - indtil vi måske eksploderer.

Især galden associeres meget med vrede. Vi kender det også fra vores sprog: "at komme af med noget galde".

Som alle meridianer bærer galde-lever på modsatrettede følelser, som jo er to sider af samme sag. Så hvor man på den ene side kan opleve vrede og intolerance kan man på den anden side også være for tolerant og "god" af sig. Det er bare ikke altid at vi selv er bevidste om balancen, men måske først ser den i vores relationer og kontakt med andre. Grænsesætning er i høj grad vigtigt når vi taler galde-lever.

Træ nærer ild. Ilden er vores passion og dermed også vigtig for glæden. Det er også med ilden at vi skaber. Skaber nyt eller den forandring som vi har brug for. Hvorfor træ-elementet er vigtigt brændstof. Følelser af vrede, irritation og frustration kan altså nærer ilden, så vi til sidst foretager den nødvendige forandring, som vi har brug for. Vores ildelement er knyttet til sommeren, som vi går ind i inden længe, Så det er godt at blive bevidst om træ-elementet og eventuelle ubalancer netop nu, og arbejde os imod at skabe balance i træ-elementet, så vi har overskud til ilden og sommeren.

Af symptomer på ubalance i træ-elementet kan nævnes:

- hovedpine - migræne - kramper - kvalme - oppustethed - spændinger især i nakke og skuldre - træthed - blodsukkerproblemer - fordøjelsesproblemer - inflammationstilstande i kroppen - vredesudbrud - søvnproblemer i tidsrummet 23-03 om natten

Nogle af rådene til dig i denne årstid er:

  • Gå i seng ved 22-tiden, så galde og lever kan få mulighed for at gøre deres arbejde

  • Lav gode yin stræk af galde-lever-meridianbanerne.

  • Spis grønne bitre fødevarer - gerne kål, lemon/citron, selleri, grønne æbler osv.

  • Observer og bliv bevidst om følelser af vrede, irritation og bitterhed

Hvis du ønsker adgang til resten af årstidens råd og resten af artiklen, kan du blive medlem for kun 95 kr. om måneden. Du kan læse om medlemskaberne HER.


14-DAGES FORÅRSFORLØB FOR GALDE-LEVER

Du kan også deltage på mit 14-dages forårsforløb for galde-lever, hvor jeg tager dig i hånden igennem 14 dage med særligt udvalgte øvelser, yogaprogrammer og relevante temaer til årstiden.

Forløbet koster kun 221 kr. som early-bird tilbud frem til 4. april, derefter 275 kr., og kan tages i en valgfri 14-dages periode fra i morgen og indtil slutningen af maj. Du kan læse mere om forløbet og tilmelde dig HER.


EKSTRA FOR MEDLEMMER

Jeg vil så gerne hjælpe dig godt ind i foråret. Så til dig som er medlem af mit online univers har jeg samlet lidt ekstra (Uanset om du er basis-medlem udvidet medlem eller 3 måneders medlem):


- Resten af årstidens råd: Hvis du er udvidet medlem, basis medlem eller 3 måneders medlem kan du læse resten af mine råd for foråret og mere om energien her i foråret HER.


- Opskrift på GRØN FORÅRSSMOOTHIE. Klik HER.

- 1,5 times yin yogaprogram for galde-lever. Klik HER.

- Forårsforløb for galde-lever: Husk at du som udvidet medlem kan deltage gratis på mit 14-dages forårsforløb, hvor jeg tager dig i hånden igennem 14-dage med relevante temaer, øvelser og yogaprogrammer til foråret. Du kan også deltage som 3 måneders medlem til kun 75 kr. og som basis-medlem til 100 kr. Husk at tilmelde dig på mail: kontakt@isabellesondergaard.dk

EKSTRA TIL DIG SOM ER UDVIDET MEDLEM:

- 1,5 times fokusyogaprogram for galde-lever. Den 22. marts bliver endnu et fokusyogaprogram for galde-lever lagt op til dig! Klik HER.

- Akupressurprogram for galde-lever (kommer snart!) Klik HER.


- Akupressurprogram til hovedpine og migræne (kommer snart!) Klik HER.

- Kort program til halschakraet, som hjælper til at få sagt sin sandhed højt (kommer snart!)

534 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Σχόλια


bottom of page