top of page

ÅRSTIDENS RÅD - SENSOMMER

Opdateret: 25. jun. 2021

Sensommeren er knyttet til mave-milt, som udgør vores jord-element i kroppen. 


Mave-milt er knyttet til bekymringerne og tankemylderet, hvorfor det er ansvar, forpligtelser, arbejdsbyrder, økonomiske bekymringer og andre bekymringer generelt som præger billedet her i sensommer-tiden. 

​​

Jord-elementet er vigtigt for at centrere og grounde os. Jord skabes af ild-elementet fra sommertiden (hjerte-tyndtarm). Kort sagt kan sommerens passionerede ild nære jord-elementet. Ved underskud af ild vil der også opstå ubalance og underskud i jord-elementet. Vi kan opleve underskudet og ubalancerne i form af symptomer som muskeltræthed, muskelsvaghed, koncentrationsbesvær, bekymringer, tankemylder, manglende energi, nedsat appetit, vægtproblemer, modtagelighed for sygdomme, fordøjelsesproblemer, diarré, uregelmæssigheder i menstruationen, sukkertrang, fødevareallergier og -sensititivet for bare at nævne nogle. 

Jord suger samtidig vand (blære-nyre), hvorfor jord-elementet kontrollerer og styrer vand-elementet i kroppen. Mange af os her i det kolde nord oplever nemt forskellige symptomer på ubalance i blære-nyre i vintertiden, som lændesmerter, rygsmerter, blærebetændelser osv., men måske vi allerede nu kunne forebygge symptomerne ved at balancere jord-elementet (mave-milt). Sensommeren er derfor for os en vigtig tid. I vores travle moderne liv trænger vi om nogen til grounding og måske netop af samme årsag har mange fået øjnene op for yin yogaen, som netop er så god i denne tid. 


Hvis du er basis eller udvidet medlem af mit online univers, kan du læse resten af indlægget om sensommeren HER, hvor du også finder mine råd i denne tid.


Du kan snart finde et godt mave-milt program i mit online univers HER
90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page