top of page

ÅRSTIDENS RÅD : SOMMER

Opdateret: 18. jun. 2022

Det er blevet sommer - dansk sommer. Det betyder måske en del regn i dele af sommeren og måske også nogle gode varme dage på andre dage. Vejret er svingende - og det er energien måske også.


Sommertid er ild-tid. Sommeren er knyttet til hjerte-tyndtarm, som udgør vores ild-element i kroppen.

Som vores ild-element i kroppen er hjerte-tyndtarm påvirket af varme og dermed af solen. På samme måde som at den energi i os, som påvirkes ved ubalance, er varmen i kroppen.

​​​

PASSION: TILTRÆKNING-FRASTØDELSE

Hjerte-tyndtarm bærer som alle meridianbanepar på modsatrettede følelser, her er det følelser af passion. Passion kan svinge ud i to yderpoler: tiltrækning og frastødelse. Hjerte-tyndtarm bærer på følelser af glæde, eufori, forelskelse og tiltrækning på den ene side og frastødelse, afsky og had på den anden. Stærke passionerede følelser, som sommeren, solen og varmen kun vækker endnu mere til live i os. Vores temperament vækkes. Følelser som vi alle har og måske dyrker i større eller mindre grad. De modsatrettede følelser er bare to sider af samme energi. Mange kender også til at en kraftig tiltrækning på et tidspunkt pludselig har været vendt til frastødelse. Måske kan du prøve at mærke efter, om du føler dig særligt passioneret og temperamentsfuld i sommervarmen.

SYMPTOMER

Så snart det bliver sommer begynder mange at opleve symptomer på ubalance i hjerte-tyndtarm. Symptomerne kan være mange, herunder:


Fysiske symptomer på ubalance:

· Dårlig blodcirkulation

· hjerteproblemer

· hurtig puls

· øget produktion af sved

· bleghed

· søvnløshed

· træthed og udmattelse


Mentale, følelsesmæssige og energimæssige symptomer på ubalance:

· En hurtig skiften imellem glæde og tristhed

· depressivt humør

· mangel på glæde

· tristhed

· udbrændthed

· iver og utålmodighed

· Det kan være svært at grine eller man griner måske af alt.

· En overeksalteret adfærd


Måske virker symptomerne ikke så alvorlige eller tydelige som f.eks. symptomerne på ubalance i vintertiden med lænde-ømhed og blærebetændelser, men ikke desto mindre udgør vores ild-element en lige så vigtig del af energiernes balance i kroppen som de andre elementer. Faktisk kontrollerer vand-elementet knyttet til vinteren vores ild-element. For meget vand slukker ilden. Og vores ild-element nærer jord-elementet knyttet til sensommeren, dvs. mave og milt. Jord-elementet nærer vores metal-element knyttet til efteråret som så nærer vores vand-element knyttet til vinteren osv. Så det hele hænger sammen. Ubalance i ét element skaber ubalance i andre.


VI SKABER MED ILDEN

Det er med ilden, at vi skaber. Skaber nyt og måske den forandring, som vi har brug for. Ild kan være fortærende og destruktivt eller den kan være skabende og konstruktivt. Det handler om, hvordan vi anvender ilden.​

Ild næres af træ - som udgøres af galde-lever-meridianbanerne knyttet til foråret. De "negative" følelser knyttet til galde-lever var vrede, irritation, frustration. Og faktisk er det med disse stærke følelser, at vi kan få skabt den forandring, som vi ønsker. Frustrationen (træet) kan bruges få os til at foretage de nødvendige valg og dermed forandringer (ilden), så vi bliver mere tilfredse og glade i livet - eller måske mindre utilfredse, alt efter hvordan vi anskuer livet. Vi har altid et valg, også selvom vi måske ikke synes om mulighederne eller ikke kan se resultaterne endnu.

Måske kan du i sommertiden reflektere over, om du tillader dig selv at bruge ilden - og om du oplever den som destruktiv eller skabende?


NOGLE AF MINE RÅD TIL DIG I SOMMERTIDEN:

  • Pas på blodtrykket her i varmen

  • Af-stress - tag dig tid til dig selv og brug sommeren til en velfortjent pause og ferie, hvor du kan lade op. Pas på ikke at overarbejde eller presse dig selv for hårdt.

  • Husk egenomsorgen og selvkærligheden. Dit forhold til dig selv er dit vigtigste forhold.

  • Hvis du har brug for at dulme ilden, så undgå stærke, fede fødevarer og alkohol -olie og alkohol får ild til at blusse op. Pas også på med for varme føde- og drikkevarer og undgå gerne rødt kød og mælkeprodukter. Undgå at opholde dig for længe i solen.

  • Hvis du har brug for at styrke ilden så undgå kolde føde- og drikkevarer.

  • Uanset så forsøg at undgå isvand, som slukker fordøjelsesilden.

  • Spis gerne røde bitre fødevarer som bær, tranebær, rødbeder, grape osv.

  • Lav gode yin stræk af hjerte-tyndtarm-meridianbanerne: Arbejd på dine arme.

SOMMERFORLØB FOR HJERTE-TYNDTARM

Hvis du ønsker at arbejde på at balancere energien i hjerte-tyndtarm, dvs. dit ild-element er sommeren en ideel tid, nu hvor energien er størt i netop elementet.

Du kan deltage på mit 14-dages sommerforløb for hjerte-tyndtarm, hvor jeg tager dig i hånden igennem 14 dage med særligt udvalgte øvelser, yogaprogrammer og relevante temaer til årstiden.


Du kan læse mere om forløbet og tilmelde dig HER.


EKSTRA FOR MEDLEMMER

For at hjælpe dig godt igennem sommeren har jeg samlet lidt ekstra til dig som er medlem i mit online univers (Uanset om du er basis-medlem, universal medlem eller 3 måneders medlem):


- Resten af årstidens råd: Hvis du er universal medlem, basis medlem eller 3 måneders medlem kan du læse resten af mine råd for foråret og mere om energien her i foråret HER.

- 1,5 times yin yogaprogram for hjerte-tyndtarm. Klik HER

- Sommerforløb for hjerte-tyndtarm: Husk at du som universal medlem kan deltage gratis på mit 14-dages sommerforløb. Du kan også deltage som 3 måneders medlem til kun 95 kr. og som basis-medlem til 95 kr.

Hvis du er medlem tilmelder dig på mail til: kontakt@isabellesondergaard.dk


EKSTRA TIL DIG SOM ER UNIVERSAL MEDLEM:


- Fokusyogaprogrammer Klik HER.

- Akupressurprogram for hjerte-tyndtarm Klik HER.
262 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page