top of page

ÅRSTIDENS RÅD - VINTER

Opdateret: 13. jun. 2022

Det er vist blevet tid til at dele årstidens råd for vinteren. Mange mærker allerede nu fysiske, mentale og følelsesmæssige symptomer på ubalance i blære-nyre i sig selv og i sine omgivelser i øjeblikket. Ømhed og smerte i lænd, ryg, skuldre. Spændingshovedpiner. Og frygt, angst og usikkerhed, som er nogle af de stærke følelser knyttet til vinteren. Så jeg kan altså varmt anbefale dig at arbejde på årstidens energi. Se mine råd til at arbejde med energien lidt længere nede i indlægget. Til sidst i indlægget deler jeg desuden en kort video med EFT (følelsesmæssig frigørelses-teknik), som er yderst effektiv når frygten dukker op, så lav meget gerne 3-5 runder EFT hver dag i denne tid. Men først lidt teori:


Vinteren er knyttet til blære-nyre, som udgør vores vand-element i kroppen. Som du nok har hørt mange gange udgør vand en stor del af vores krop. Det giver god mening at vand-elementet er knyttet til netop vores udrensende organer blære og nyre. Blære-nyre er påvirket af kulde omkring os, ligesom at der ved ubalance i blære-nyre kan opleves kulde i kroppen. Det kan være svært at holde varmen. Det er derfor vigtigt i de koldere måneder at holde kroppen varm både udvendigt i form af varm tøj og indvendigt i form af varm mad og drikke. Ørene er som sanseorgan knyttet til vand-elementet, så det er vigtigt at du beskytter dine ører her i vintertiden - især mod kulde og vind. Ubalance i blære-nyre kan blandt andet opleves som problemer med ørerne. Som kropsvæv er knoglerne knyttet til vand-elementet, hvorfor ubalance i blære og/eller nyre kan opleves som værken i knoglerne. Du kender måske følelsen af at være så kold, at du kan mærke kulden helt ind i knoglerne. FRYGT, ANGST OG USIKKERHED VS. TILLID, HÅB, TILTRO OG SIKKERHED Blære-Nyre er knyttet til følelser af frygt, angst og usikkerhed på den ene side og tillid, tiltro og selvsikkerhed på den anden. Frygt og angst er nogle af de sværeste følelser at håndtere for de fleste, hvorfor vintertiden kan opleves som svær og hård at komme igennem. SYMPTOMER PÅ UBALANCE Så snart den kolde tid får rigtigt fat begynder mange at opleve symptomer på ubalance. Mange døjer især med ømhed i lænd, ryg, skuldre og nakke - tydelige tegn på ubalance i blære-nyre. Af andre symptomer kan nævnes: - Ømhed og "stivhed" i nakke, skuldre, ryg og lænd - Blærebetændelse - Hovedpine - Svimmelhed - Værken i knoglerne - Dårlig blodcirkulation - Kramper - Øreproblemer - Søvnbesvær, - Træthed/udmattelse/energimangel NOGLE AF MINE RÅD TIL DIG I DENNE ÅRSTID

 • Observer og bliv bevidst om følelser af angst og frygt - og ikke mindst behov for kontrol, da kontrol i høj grad skyldes frygt for at miste kontrollen og styringen. Frygt for kaos og det uvisse. Frygt for at bevæge sig udenfor comfort-zonen. Frygt for det nye og ikke mindst for forandring. Frygt har mange ansigter og ikke mindst mange grader.

 • Beskyt dine ører, så husk hue, ørevarmere, pandebånd, tørklæde over ørerne her i den kolde tid.

 • Husk generelt at holde kroppen varm med varmt tøj - især fødder, sæde og hele bagsiden af kroppen.

 • Den mørkere tid er ideel til introspektion, så brug gerne tid på meditation og reflektion.

 • Hvile og søvn er vigtig om vinteren. Genoplade. Sov godt og længe og i fuldkommen mørke, så du bedre kan danne melatonin, som er vigtig for dine cellers regenerering. Gå også gerne tidligt i seng, så du får sovet dybt i de mørkeste timer.

 • Motion og bevægelse er godt for cirkulationen i kroppen, så gå gode lange ture i de lyse timer.

 • Start dagen med at drikke et glas varmt vand og drik varmt vand, te og varme drikke i løbet af dagen. Husk især at drikke omkring kl. 15-17.

 • Undgå kold mad og kolde drikke. Isvand er noget af det værste man kan gøre for systemet og for fordøjelsesilden.

 • Spis gerne lidt stærke fødevare og sørg for god naturlig salt, herunder magnesium, til saltbalancen i kroppen.

 • Lav gode yin stræk af blære-nyremeridianbanerne (se hvor de løber og hvilke dele af kroppen, som du skal arbejde på i denne årstid i min bog "De 5 Årstiders energi" som du kan finde HER eller i det udvidede indlæg for medlemmer HER)

RESTEN AF ÅRSTIDENS RÅD, ORGANURET OG ELEMENTERNES CYKLUS

Som medlem (basis, 3 måneders medlem og universal/udvidet medlem) af mit online univers kan du læse resten af årstidens råd samt læse om elementernes cyklus, blære og nyres energimæssige højdepunkter og råd i forhold til organuret​ osv. i det fulde indlæg HER.

VINTERFORLØB FOR BLÆRE-NYRE Husk at du som universal (udvidet) medlem kan deltage gratis på mit 14-dages vinterforløb. Du kan også deltage som 3 måneders medlem til kun 95 kr. og som basis-medlem til 95 kr. Hvis du er medlem tilmelder dig på mail til: kontakt@isabellesondergaard.dk. Husk at skrive hvilken dato du ønsker at starte dit forløb (imellem den 15. november og 15. februar).

GRATIS VIDEO MED EFT​

En af de mest effektive måder at slippe frygten på er ved hjælp af EFT (følelsesmæssig frigørelses-teknik) som er en simplificeret udgave af tankefeltsterapien. Jeg kan ikke anbefale EFT nok. Måske du ved første øjekast finder den lidt sjov, men prøv den (min. 3 runder) - og mærk hvad det gør ved dig. Du finder videoen HER. Videoen er tilgængelig til og med 1. januar 2022.

ØVELSER OG PROGRAMMER For alle medlemmer:

 • Yin yogaprogram for blære-nyre (Nyt yin yoga program på vej her i november! Klik HER)

 • 15 min. yin yoga for lænden (klik HER)

 • 25 min. yin yoga for skuldrene (klik HER)

 • Kort program for nakken (klik HER)

 • Kort program for hænderne (klik HER)

For universal medlemmer og 3 måneders medlemmer:

 • Akupressurprogram for blære-nyre (klik HER)

 • 7 min. blide tryk til spændinger i hovedet (klik HER)

 • 20 min. aku-tryk mod hovedpine (klik HER)

 • Fokusyogaprogram for blære-nyre (kommer i slutningen af november - klik HER)

 • EFT til at bl.a. at afhjælpe frygt, angst, usikkerhed (Klik HER)

 • Fodyogaprogrammer (klik HER)​

Hvis du ønsker at blive medlem af mit online univers kan du læse mere om medlemskaberne HER. Der er ingen binding på medlemskaberne.184 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Er du vred?

Comments


bottom of page