top of page

CITRONVAND

Start dagen med et glas sundt citronvand til at understøtte kroppens naturlige udrensningsprocesser. Pres en halv eller hel citron i et glas vand - eventuelt lunkent/varmt vand. Du kan også tilføje lidt honning eller ingefær for at give det en ekstra smag.


Vi ved efterhånden alle at citron har mange gode egenskaber. Citroner særligt gode her i foråret. De er selvfølgelig sure, men ender faktisk som et basisk restprodukt i kroppen og har derfor en alkalisk(basisk) virkning. Så lige her kan vi spise surt for at blive basiske.


En af de største fordele ved at drikke citronvand er altså, at citron kan hjælpe med at balancere din krops pH-niveau. Citronsaft indeholder citronsyre, som bliver metaboliseret til bicarbonat i kroppen. Bicarbonat er en basisk forbindelse, der kan hjælpe med at neutralisere syrer i kroppen og hjælpe med at opretholde en sund pH-balance. En sund pH-balance i kroppen er vigtig, da det kan påvirke mange af vores kropsfunktioner og bidrage til at forebygge sygdomme, hvor en skæv (sur) pH-balance blandt andet kan forårsage træthed, hovedpine, fordøjelsesproblemer og skabe grobund for sygdom.


Udover at hjælpe med at balancere kroppens pH-niveau, kan citronvand også være en god kilde til C-vitamin og antioxidanter. C-vitamin kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler i kroppen, mens antioxidanter kan hjælpe med at beskytte cellerne mod skader og for tidlig aldring.


Så hvis du vil give din krop en sund start på dagen, kan du prøve at drikke et glas citronvand om morgenen i en periode.


OBS! Pas på tænderne, hvis du drikker meget citronvand og husk at du skal undgå at børste tænder i en time efter at du har indtaget frugtsyre for at undgå at få syreskader på tænderne. Det kan være en god idé at skylle munden med vand når du har drukket citronvand. Vand er nemlig basisk.


223 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page