top of page

FORÅRET - KIMEN TIL DET NYE

Foråret er begyndt at spire frem. Jeg har haven fuld af erantis og vintergækker og tulipanerne stikker et pænt stykke op af jorden. Det betyder at det snart er tid til at arbejde med galde-lever igen, som er knyttet til foråret.


I den traditionelle kinesiske medicin udgør galde og lever vores træ-element, som er knyttet til foråret.

Vi har brug for kraften fra galde-lever og foråret til at bryde igennem den mørke muld og mærke solen og varmen igen. Det er en helt naturlig energi og cyklus.

Træ-elementet er vigtigt for sommeren, da træ nærer ilden, som er knyttet til sommeren og hjerte-tyndtarm. Vi kan altså vælge at bruge al denne ophobede energi til noget konstruktivt - til at skabe de forandringer som vi ønsker. Astrologisk er der også et energiskifte. Omkring midten af marts slutter året også astrologisk og en ny cyklus begynder. Foråret er den perfekte tid til at lade alt det nye spire. Men husk at spiring kræver vand. Frøene som er sået kræver vand for at spire. Vandelementet i os var som du måske allerede ved er knyttet til vinteren og blære-nyre. Vand nærer træ. Hvis vi derfor allerede nu er i underskud i vores blære-nyre-energi fra vinteren kan det være svært at finde overskuddet til det nye som skal spire. Frygten og usikkerheden fra vinteren skal måske transformeres til tillid og mod. Det gode er at vi kan bruge denne udadvendte lidt agressive forårsenergi til at skabe denne forandring i os selv. Til at tage skeen i den anden hånd og måske sige at nu skal der ske noget nyt. Nu har vi fået nok. Omvendt kan vi også være i overskud af vand og så drukner vi måske alle frøene fordi det bare ikke kan gå hurtigt nok.


Det handler om balance - og ikke mindst bevidsthed. Med bevidsthed får vi nemlig valgmuligheder og dermed også et ansvar.


Måske du kan tillade dig selv her i foråret at mærke hvor du har brug for forandring. Hvor du har "fået nok" eller trænger til fornyelse. Mærke ind i de forandringer, som du ønsker for dig selv. Livet er i konstant bevægelse - så forandringer vil komme igen og igen som bølger i havet. Det er uundgåeligt. Men spørgsmålet er hvor du ønsker forandring? Husk at tage ansvar - eller et medansvar måske, hvis du mærker en ydmyghed overfor livet.


Samtidig kan det være at du kan tillade dig selv at dagdrømme, fantasere og visualisere alt det som du ønsker dig.

Så snart det bliver forår begynder mange at opleve symptomer på ubalance i galde-lever, herunder:

- hovedpine

- migræne

- kramper

- kvalme

- oppustethed

- spændinger især i nakke og skuldre

- træthed

- blodsukkerproblemer

- fordøjelsesproblemer

- inflammationstilstande i kroppen

- vredesudbrud


Du kan læse hele mit blogindlæg med årstidens råd for foråret HER.

FORÅRSFORLØB FOR GALDE-LEVER

Nu hvor foråret nærmer sig er det også tid til at arbejde med energien i galde og lever (træ-elementet). Du kan derfor igen i år være med på mit 14-dages forårsforløb for galde-lever.

På forårsforløbet for galde-lever er fokus på luften og bitterheden i kroppen. Da vi arbejder på galde og lever understøtter forløbet selvfølgelig også kroppens naturlige udrensning.


På forløbet vil der være gode øvelser og råd, som kan afhjælpe, mindske og forebygge symptomerne. Vi laver gode yogaprogrammer, herunder blid yin yoga og øvelser, som styrker og hjælper med til at balancere energien i galde og lever her i forårstiden.

TILBUD PÅ FORÅRSFORLØB MED OPSTART 18/3 eller 1/4

Du kan selvfølgelig vælge at tilmelde dig forløbet med valgfri opstartsdato i foråret til 320 kr. HER eller du kan være med til opstart 18. marts (eller 1. april) til en særpris på kun 185 kr. HER

SÆRLIGT FOR MEDLEMMER

Er du medlem at mit online univers får du selvfølgelig forløbet gratis som universal medlem og til 95 kr. som basis-medlem. Så sender du mig en mail med dit ønske til opstartsdato (mellem 15. marts og 15. maj).


Du kan læse mere om medlemskaberne og prøve et universal medlemskab gratis i 14 dage HER.


142 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

PASSION

Comments


bottom of page