top of page

LEVER OG GALDEBLÆRE

Nu hvor vi bevæger os ind i foråret, så lad os lige skal se lidt på funktionerne for organparret, som er knyttet til årstiden - på en simpel og letforståelig måde.


I den traditionelle kinesiske medicin danner galdeblæren og leveren par og med god grund. Leveren og galdeblæren arbejder tæt sammen som led i kroppens fordøjelse.


Leveren er et af de vigtigste organer i kroppen, når det kommer til at holde os raske og sunde. Den har flere forskellige funktioner, som alle er vigtige for vores helbred. Først og fremmest hjælper leveren med at rense vores blod for giftige stoffer, herunder for alkohol og medicin.

Leveren producerer også galden, der hjælper med at nedbryde fedt i vores kost, så vi kan optage vigtige næringsstoffer. Galdeblæren har til funktion at opsamle og føre galden videre til tolvfingertarmen, hvor fedtet fra maden nedbrydes.


Man kan godt leve uden galdeblære - og jeg har faktisk en del deltagere som kommer og spørger i øjeblikket om galdeblæren. Om de kan arbejde på galdeblæren selvom den er blevet fjernet. Og deltagere som ligefrem mærker at det stikker op i området hvor galdeblæren har siddet når vi arbejder på meridianbanerne for galdeblæren. Så meget kort - ja! det giver god mening at arbejde med energien i meridianbanerne knyttet til galden selvom den er blevet fjernet. Måske har man da netop brug for at arbejde lidt ekstra med energien/chi'en i galden, når nu organet ikke kan gøre arbejdet. Så lad det endelig ikke holde dig tilbage.


GALDE- OG LEVERMERIDIANBANERNE

Galden løber på hele ydersiden af kroppen. Den zig-zagget lidt igennem siden af kroppen - men hvis du bare tænker på at meridianbanerne for galden løber på hele siden af kroppen er du godt dækker ind. Leveren løber på indersiden af benene og slutter ca. en håndsbredde under brystvorten. Så hvis du vil arbejde med galde- og levermeridianbanerne så skal du lave gode lange yin stræk for ydersiden af kroppen og indersiden af benene.


Hvis du er medlem af mit online univers kan du finde et dejligt yin yoga program for galde og lever HER og et fokusyoga-program HER.


162 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page