top of page

MINDFULNESS OG NÆRVÆR

Opdateret: 25. jan.

Jeg har haft trukket stikket og skruet op for det bevidste nærvær igennem det sidste halve år. Jeg har haft taget mig tid til mig selv, med mig selv og for mig selv. Og det gjorde bare så godt. Måske du også trænger?

Du finder link til et par gratis meditationer i bunden af blogindlægget 👇🏻


Vi lever i en tid, hvor vi er på hele tiden, hvor vores opmærksomhed kræves alle vegne med konstante stimuli af sanserne og af egoet. Opmærksomheden bliver hurtigt trukket i mange retninger og mange oplever at det er blevet svært at koncentrere sig og holde fokus. Tankerne myldrer nemt, følelserne kan synes overvældende og kroppen kan være svær at mærke.


Mindfulness er ikke noget nyt, men alligevel har det aldrig været mere aktuelt at dyrke mindfulness end det er nu. Jeg blev uddannet mindfulness-instruktør for 10 år siden og har de sidste 10 år brugt mindfulness som del af min undervisning og min egen hverdag - bevidst og ubevidst. I de perioder hvor jeg har glemt at dyrke mindfulness bevidst, har jeg også mærket hvordan fraværet langsomt har taget til og skabt udfordringer i mit liv. Og lige dér bliver jeg hver eneste gang taknemmelig for værktøjerne og teorien som igen og igen hjælper mig tilbage til nærværet.


5 UGER MED MINDFULNESS & NÆRVÆR - LIVE

Hvis du også trænger til at blive mere nærværende i din dagligdag, styrke din koncentration og hukommelse, vende verden lidt på hoved og forbinde dig med dig selv igennem simple øvelser og korte meditationer, så har jeg nu planlagt et online kursus i mindfulness og nærvær (live-streaminger) fordelt over 5 undervisningsgange henover 6 uger i marts og april, hvor jeg uge for uge deler teori, øvelser og meditationer med dig. Vi bygger langsomt på, da teorien kan virke overvældende.


På kurset får du teori og redskaber til at forstå dit sind og de forskellige mekanismer som kan påvirke dig i din hverdag bevidst og ubevidst. Med bevidstheden får du muligheden for at tage styring og selv vælge til og fra. Vi arbejder med tanker, følelser og krop. 


Jeg glæder mig til at dele emner og øvelser med dig som danner grundlaget for mig egen praksis. Du vil blive præsenteret for en del teori med emner som:

 • Tanker

 • Følelser, funktioner og kemi

 • Kroppens sprog

 • Sanserne

 • Egoet

 • Vedisk filosofi

 • Mindfulness teori (fravær/nærvær, termer, modus osv)

 • Mindfulness principperne

 • Hjernen og stress

 • Åndedrætsøvelser til bevidst nærvær

 • Meditation og koncentration

 • Vaner, mønstre og omprogrammering


Teorien kobles til praksis igennem øvelser og guidede mindfulness-meditationer.


Du kan læse mere og tilmelde dig det online kursus til early-bird-pris inden 4. februar HER. Kurset foregår som live-streaming, og der vil derfor være begrænsede pladser for at sikre nærværende og personlig undervisning.


Obs! Kurset er effektivt til forebyggelse af stress og angst og også til restituering efter en kortere periode med stress, men hvis du er kæmper med stress og/eller angst i din dagligdag, så vil jeg anbefale dig at overveje om du er klar til øvelserne.


TIDLIGERE DELTAGERE SIGER:


Tusind tak for nogle meget dejlige timer sammen med dig. En af dine styrker var, at du hurtigt fik skabt et intimt og tillidsfuldt rum, mellem os, som ikke alle kendte hinanden. Alle 3 gange gik jeg fra dig, med følelsen af en stor ro, glæde og venlighed i hele min krop - vel nærmest i alle mine celler ;) Bare ved tanken kan jeg genkalde mig følelsen - det er en lise!!

 

Det har betydet meget for mig, at du har kombineret viden med øvelser, så jeg ved hvorfor jeg skal prioritere at være mindfull. Ved hvad det gør ved mig - også på lang sigt. Især 2. gang gav mig meget, da det faldt lige ned i mit felt til forbedring - at huske at være venlig, også overfor mig selv. Jeg ved det jo godt - bla. fra 'Bevidst nærvær', men det er så nemt at glemme, og derfor så godt at blive husket på.

 

Jeg går en tid i møde hvor jeg bliver mere end sædvanligt udfordret, så jeg har nu indlagt i mit ugeskema - for at huske at prioritere det - at få lavet dine mindfulness-øvelser nogle gange i løbet af ugen. Udover yoga ;)  Og så glæder jeg mig til at kunne konstatere at du har ret ift at få styrket min hukommelse

- Tanja Mathorne

Kursist på grundkurset i mindfulness


GRATIS MINDFULNESS-MEDITATIONER

Jeg vil som altid gerne dele lidt med dig fra mit online univers. Du finder derfor to korte mindfulness-meditationer HER. Pusterumsmeditationen kan anbefales på daglig basis som nemt kan laves i en pause som en form for "tilstandsrapport".

95 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page