Jeg har jo boet i Spanien under min studietid og blev ret glad for gazpachoen, som der findes mange forskellige opskrifter på.
Gazpacho er en af mine yndlingsspiser her i den varme tid og nu, hvor sensommeren er ved at melde sin ankomst. Udover at der er røde peberfrugter og tomater i, som er gode i forhold til sommer og sensommertiden, hvor man skal spise sødt og rødt/gult, er det en nem og god måde at spise godt med grønt, hvidløg og olie. Det hele gør så godt for tarmene og fordøjelsen. Og så begynder vi allerede nu at smøre og styrke systemet godt inden efteråret kommer, hvor ubalance i lunge-tyktarm hurtigt kan vise sig som tørheden i kroppen. En tørhed som mange oplever fortsætter langt ind i de andre årstider. Så husk at tænke i smørelse - indfra - i form af god rå olie.
I dag vil jeg dele en nem og hurtig udgave, som jeg selv er ret glad for at lave.
Du får her min simple opskrift:
DET SKAL DU BRUGE:
1/2 agurk
1/2 squash
1 peberfrugt
400 g. tomater
2-4 fed hvidløg
3-8 spsk olivenolie
salt
peber
citron/limesaft
Evt. brød til croutoner
SÅDAN GØR DU:
Alle grøntsagerne blendes til en god kold suppe. Du kan vælge at blende den mere eller mindre fint. Til sidst smager du til med salt, peber og citronsaft og vender hurtigt olivenolien i.
Topping
Til topping kan du bruge finthakkede tomater, agurk, rød peber, mandler, yoghurt (evt. planteyoghurt), friske krydderurter, chiafrø, olivenolie og andet godt.
Croutoner
Lav gerne dine egne lækre croutoner til retten af dit yndlingsbrød (evt. glutenfrit brød) skåret i gode stave. Fordel dem på en bradepande og kom godt med olivenolie, salt og evt. timian eller andre krydderurter på inden du bager dem i ovnen til de bliver gyldne.
Velbekommen!
Comments