top of page

PASSION

Temperaturen svinger lidt i disse dage og jeg ved ikke med dig, men jeg mærker tydeligt at de lidt koldere dage her gør noget ved den opblussende ild-energi i mig.


Vi ved det godt: varmen får temperamentet og passionen frem i os. Sommertiden er derfor passionens tid. Lad mig dele et uddrag fra min nyeste udgave af min bog om ild-elementet og de passionerede følelser som er knyttet til årstiden som vi er på vej ind i:


Hjerte-tyndtarm som er knyttet til sommeren bærer som alle meridianbanepar på modsatrettede følelser. I dette tilfælde er det følelser af passion. Når vi taler passion, er det følelser af glæde, eufori, forelskelse og tiltrækning på den ene side og frastødelse, afsky og had på den anden. Stærke passionerede følelser, som sommeren, solen og varmen kun vækker endnu mere til live i os. Temperamentet vækkes med varmen. Det er følelser, som vi alle har og måske dyrker i større eller mindre grad. Det er også modsatrettede følelser, som jo bare er to sider af samme energi.

 

Når vi oplever balance i passionen og ild-elementet, vil vi opleve en følelse af vitalitet og drivkraft, der påvirker vores handlinger og skaberkraft positivt. Passionen fungerer som en fantastisk motiverende kraft, der hjælper os med at forfølge vores mål og drømme. Når der er balance i ildenergien, vil vi have en følelse af harmoni, glæde og balance både med os selv og i vores forbindelse med vores sociale relationer.

 

Hvis passionen blusser ukontrolleret op, kan den nemt medføre udmattelse, udbrændthed eller føre til uro og rastløshed. Omvendt kan en mangel på passion føre til manglende motivation og manglende entusiasme - eller livsgnist.

 

TILTRÆKNING - FRASTØDELSE

Passion kan svinge som et pendul ud i to yderpoler: Tiltrækning og frastødelse.

 

Poler er netop, hvad det er. Poler som afstøder og tiltrækker hinanden, ligesom en magnet. Og ligesom en magnet kan energien vende. Måske kender du det, at en kraftig tiltrækning på et tidspunkt pludselig vendes til frastødelse. Man kan blive helt overrasket over hvad man måske har været tiltrukket af. Det er et tydeligt eksempel på, hvordan energien kan vende, og at energien i organparrene udgør en helhed, som består af modsætningerne af en energi – og alt derimellem. ​

Tiltrækningsenergien trækker os mod mennesker, situationer eller oplevelser, der føles ”rigtige” eller ræsonnerer med noget i os. Det er ikke altid, at vi selv forstår tiltrækningskraften, men den er en kraft, som driver os imod noget. Noget som føles uimodståeligt. Den kan motivere os til at søge nye erfaringer, relationer og mål. Det er en energi, som kan vække vores nysgerrighed, lidenskab og lyst. Nogle gange er vi tiltrukket af noget eller nogen, som opleves som anderledes i forhold til os og andre gange måske noget eller nogen, som er magen til os. Det er ikke altid helt til at forstå og tyde, hvad vi er tiltrukket af, og måske er det ikke en kraft, som vi forstår – før vi forstår og kender os selv bedre.

 

Det samme gælder for frastødelses-energien. Nogle gange frastødes vi af noget, som minder om os, og andre gange af noget, som vi ikke forstår, fordi det er forskelligt fra os. 

 

Frastødelse kan være en beskyttende mekanisme, der advarer os mod potentielle farer, men det er ikke altid tilfældet. Nogle gange handler det om sider i os selv, som vi endnu ikke forstår eller har lært at tolerere. Men det er selvfølgelig ikke altid tilfældet.

Jeg har mødt mange spirituelle, som er af den mening, at modstand eller frastødelse på noget skyldes, at vi ikke helt kan ”rumme” denne side i os selv, som vi møder i andre. At frastødelsen skyldes, at vi spejles af noget, som vi endnu ikke har lært at favne i os selv. Det er der uden tvivl også noget sandhed i, men jeg vil samtidig mene, at det ikke altid er tilfældet. Nogle gange skyldes frastødelsen, at vi registrerer, at noget strider imod vores etik og moral, og måske forsøger vores intuition at advare os eller styre os udenom noget. Vi kan ikke se det store billede, så årsagen kan være svær at klarlægge.

 

Uanset må vi lære at opdage og mærke tiltrækningen og frastødelsen i os og i det enkelte tilfælde søge at forstå, hvorfor vi reagerer og føler, som vi gør. Kan frastødelsen skyldes noget i os, som vi ikke ønsker at ”rumme” og forstå, eller skyldes det en advarsel fra intuitionen. Er vi tiltrukket af det velkendte eller måske af det, som opleves forskelligt fra os? Det er kun dig selv, som kender svarene. Så du må lære at mærke efter og navigere i passionen, som kan være svær at styre. Der er så mange flere faktorer, som spiller ind.

 

Vi skal passe på ikke at låse os selv eller andre fast i endegyldige sandheder. Især når passionen råder over os.

 

Mærk i øvrigt meget gerne efter, om du føler dig særligt passioneret og temperamentsfuld i sommervarmen. Og om du har en følelse af at der skrues lidt ned for blusset igen på de kolde, regnfulde sommerdage.


95 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page