top of page

SANKALPA - ENERGI OG GLÆDE

Januar betyder for mange nytårsfortsætter. Ønsker og intentioner for det kommende år. Og lige præcis i disse dage, hvor solen faktisk skinner og temperaturen er steget, og der er en følelse af foråret i luften, så er jeg også fristet til at bruge energien til netop at skabe noget nyt. Til at foretage nogle forandringer.


Men faktisk så er det først i forårsmånederne at energien er ideel til at skabe de store forandringer. Til at handle. Det betyder ikke at vi ikke allerede nu kan begynde at overveje, hvad vi ønsker. Men pas på med at sætte forventningerne for høje her i vintertiden. Vintertid er en tid til refleksion og til at gå i hi. Energien er indadvendt og opbyggende. Når foråret kommer så vil du også naturligt mærke den udadvendte lidt eksplosive energi fra luft-elementet (galde-lever), og nemmere kunne handle på dine ønsker. Og så er det selvfølgelig kun godt, hvis du har gjort dig klart, hvad du ønsker for dig selv.


SANKALPA

Sankalpa er sanskrit og handler om bevidst intention. Sankalpa er anderledes end nytårsfortsætterne, da det handler om at udforske årsagen bag vores ønsker. Med sankalpa fokuseres på at forstå, hvad der ligger til grund for vores ønsker og hvordan de kan tilføre værdi til vores liv. Vi motiveres igennem forståelse af årsagen til ønsket. Du kan læse mere om sankalpa i mit tidligere blogindlæg HER.


HVAD GIVER DIG ENERGI OG GLÆDE?

Måske du kan bruge resten af vinter-tiden til at reflektere, overveje og mærke ind i hvad der gør godt for dig og hvad der kunne gøre godt for dig i det kommende år. Mærke hvad der giver dig energi og glæde. Mærke hvor du har brug for at lægge dine kræfter. Mærke årsagen til eventuelle behov for forandring. Og her kan vinter-energiens indadvendte natur være brugbar når vi kombinerer følelser og hjertets ønsker med refleksion. For årsagen er langt mere essentiel end selve ønsket, selvom vi bestemt ikke må undervurdere ønsket. Ønsket er der jo af en årsag. Ofte må vi starte med ønsket for at finde ind til årsagen.
83 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page