top of page

SHAT KRIYAS

Opdateret: 16. okt. 2021

Shat Kriyas er udrensende øvelser fra yogaen. Disse anvendes indenfor den traditionelle yoga til at holde krop og sind rene. Der findes 6 shat kriyas:


1) Kapal Bhati - hvor luftveje renses, tarmene masseres og fordøjelsen stimuleres.


2) Neti - hvor man renser næse og svælg. Den mest almindelige måde er at anvende en Neti kande med en opløsning af saltvand, som skylles igennem det ene næsebor og ud igennem det andet.


3) Dhauti - dækker over en række øvelser med fokus på renselse af maven og fordøjelsessystemet. Herunder blandt andet tungeskrabning (jihva dhauti), hvor giftsstoffer fjernes fra mund og svælg ved at skrabe tungen hver dag.


4) Basti - også kendt som lavement, dvs. en udskylning af endetarmen.


5) Nauli - hvor man masserer de indre organer ved at skabe et vakuum kroppen og samtidig bruge mavemusklerne til at massere. Der anvendes "låse" (bhandas) til at løfte energien i kroppen.


6) Tratak(a) - hvor man vender sin fulde opmærksomhed på et punkt for derigennem at skabe ro og balance i krop og sind. Det er en koncentrationsteknik, som siges at styrke og rense øjnene. Trataka handler dog i mindre grad om fysisk renselse og mere om mental renselse.


EKSTRA TIL DIG SOM ER UDVIDET MEDLEM AF MIT ONLINE UNIVERS:

- Bliv guidet igennem en af de bedste udrensende vejrtrækningsøvelser Kapal Bhati HER.

- Læs mere om hvordan du udfører Trataka HER.

- Se hvordan du laver Oil Pulling HER.


Som udvidet medlem får du desuden adgang til en masse andre øvelser for den naturlige udrensning. Det koster kun 221 kr. om måneden at blive udvidet medlem. Du kan læse mere om medlemskaber og tilmelde dig HER.282 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page