top of page

VEDAERNE OG VEDISKE FILOSOFI

Opdateret: 25. maj 2020

Mange her i vesten forbinder yoga med de fysiske yogastillinger (asanas) som er yderst gavnlige og skønne for både krop og sind. Men yoga er så meget mere. 

Yoga kan dateres mere end 5000 år tilbage i tiden til oldtidens Indien. Yoga kommer af sanskritordet "Yuj", som betyder at forene, at kombinere. Yogaen hjælper dig med at forene krop, sind og dit dybere selv - sjælen. Yoga blev mere udbredt i løbet af den vediske periode ca. 1000 år f.kr. 

Vedaerne er oldgamle og oprindeligt mundligt overleveret visdom indtil de blev nedskrevet for omkring 5000 år siden. Vedaerne er ikke baseret på religion eller på tilbedelsen af guder. Ikke traditionelt, selvom der findes grene som er gået i denne retning. Det handler i stedet om ”at leve i overstemmelse med naturen”. Om at forstå naturen både den omkring os og i os og leve derefter. Forstå vores egen og andres natur for derigennem at leve det bedst mulige liv.

Det vediske sprog er ældre end sanskrit, som afløste vedisk som sprog i ca. år 500 f.k.


De 4 vedaer er Rig Vega, Sama Veda, Yajur Veda og Atharva Veda.

Hvis du er nysgerrig på den vediske filosofi ønsker at læse mere er Bhagavad Ghita et af de mest kendte værker indenfor den vediske filosofi.
267 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page