top of page

YOGA & MUSIK

Opdateret: 25. jun. 2021

MUSIKLISTE

Mange af minde deltagere har igennem årene spurgt til den musik, som jeg har brugt i min undervisning på mine hold. Efter at jeg er gået online er musikken blevet skåret fra, da den nemt kan blive et forstyrrende element i en video, men det betyder jo ikke at du ikke selv kan sætte lidt blid musik på når du laver yin yoga hjemme. Og jeg vil selvfølgelig rigtig gerne hjælpe dig godt i gang. Som så mange andre yogalærere har jeg brugt timevis på at søge efter god blid musik - især til mine yin yoga timer. I dag har jeg lagt listen med mange af mine nøje udvalgte sange op i mit Online Univers til dig som ønsker lidt god stemning hjemme.


MUSIK SOM ANKER

Musik kan noget helt særligt. Musik og lyde er vibrationer, som udløser noget i os. Som med alting er der fordele og ulemper. For bare at nævne én vigtig fordel og grund til at jeg ofte har anvendt musik i mine timer, så er musik en fantastisk stemningsskaber og kan bruges som et stærkt anker for opmærksomheden. Især hvis du vælger at høre den samme musik igen og igen. Jo flere gange du hører en sang jo mere forbinder du den med en bestemt stemning, som du føler, når du hører musikken. Hvis musikken forbindes med noget rart, så hjælper den dig til hurtigere og hurtigere at finde derhen, hvor du har det godt - og måske mærker ro i krop og sind. Derfor har jeg ofte brugt den samme musik på mine hold - igen og igen. Fordi når du som deltager hører netop dén sang i afspændingen, som du har hørt de andre 50 gange, så genfinder du hurtigere den stemning og sindstilstand, som du måske søger og trænger til og som du har været med til at opbygge og forstærke, når du gang på gang har deltager i en af mine timer. Musik kan derfor bruges som et redskab. Et bevidst redskab.


STIMULERING AF SANSERNE OG RO

Musik og lyde kan også være et forstyrrende element, især hvis vi forbinder musikken med larm eller forstyrrelser. Musik kan bruges som noget der trækker vores opmærksomhed væk fra noget andet. Stilhed kan være en udfordring for mange. Stilhed i samvær med andre kan føles akavet. Stilhed, når vi er alene kan føles tyngende og ensomt. Stilhed kan give plads til en masse følelser og sindstilstande, som vi måske ikke har lyst til at dykke ned i og måske endda helst vil undgå. Husk at alt må komme til overfladen på et tidspunkt. Vi kan ikke flygte fra det ubehagelige for evigt. Jo mere vi forsøger, jo mere vil det presse sig på. Og jo mere stimuli får vi så brug for.


MED OG UDEN MUSIK

Stimulering af sanserne kan altså være noget vi vælger at gøre og bruge bevidst for at opnå noget bestemt, men stimulering af sanserne kan også være noget som vi er afhængige af, for at undgå noget andet. Jeg vil derfor opmuntre dig til at forsøge dig med og uden musik når du dyrker yoga - og i din hverdag. Ro og fred kan også noget helt særligt. Måske bare en gang imellem. I min optik må vi gerne høre musik og stimulere sanserne - så længe vi er bevidste om at det er det, som vi gør og har brug for i dag.


Hvis du er udvidet medlem finder du min liste over blid musik til din yogapraksis HER. Et udvidet medlemskab koster kun 221 kr. om måneden og giver dig adgang til alle live-streaminger og et stort bibliotek af videoer og artikler i mit online univers. Du kan læse mere og blive medlem HER.


Måske du også har en masse god blid musik som du gerne vil dele. Du skal være velkommen til at dele din musik i en kommentar her nedenfor eller i det online Medlemsforum HER.
179 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


Kære Isabella. Vil der være adgang til online forløbet efter de 14 dage, så jeg har mulighed for at gense øvelser mm.

Kh Christina

Like
bottom of page