top of page

AKUTRYK MOD HOVEDPINE

Opdateret: 17. mar. 2023

Vi kender alle til hovedpine. Og ja, det kan bestemt komme hvis vi ikke får drukket nok vand - så husk endelig væsken. Men det kan også dukke op i bestemte situationer og måske på bestemte årstider.


Hovedpine kan udløses af forskellige faktorer som stress, overbelastning, forandringer, kontrolbehov, frygt for at miste kontrol eller følelsen af mangel på samme osv.


I forhold til meridianbanerne er hovedpine knyttet til blære eller galde alt efter hvor hovedpinen sidder i hovedet, der kan dog også være andre meridianer som spiller ind. Groft kan man sige at: Panden, isse og nakke = blære og øjne og siden af hovedet = galde.


Hovedpine deles derfor overordnet op i to årsagsfølelser/energier:

1. vrede, irritation, frustration og lignende (galde/lever)

2. spændinger, frygt, angst, usikkerhed og utryghed (blære/nyre).


Hvis du lider med hovedpine i tide og utide så forsøg om du kan undersøge hvorfor du får hovedpine. Selvom det sjældent er rart at gå ind i og anerkende de tunge følelser, så prøv måske alligevel at se på om der skulle være noget om det - eller om du måske kan udelukke dem. Anerkendelsen kan i sig selv være en forløsende faktor.


Migræne er et kapitel for sig selv, men årsagerne kan sagtens være de samme, og symptomerne kan for nogle også afhjælpes ved behandling af blære/nyre og galde/lever.


Vi går snart ind i foråret som er galde-lever tid, hvor hovedpinen måske flytter sig. Men mens vi stadig er i vintertiden, som jo er blære-nyre tid, så vil jeg gerne dele to gode punkter for blære, som kan afhjælpe noget af spændingshovedpinen her i vintertiden. Du finder videoen med akupressurtrykkene HER. Videoen er tilgængelig indtil 1. april.237 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page