top of page

KÅL

Endnu en fantastisk god fødevare her i foråret er kål. Lad mig dele lidt info om hvorfor og en opskrift til inspiration.


Vi ved godt at kål er sundt. Vi har nok også hørt at kål er godt for tarmfloraen, men kål har også en positiv virkning på galde og lever. Især grønne kålsorter som grønkål, broccoli og savoykål indeholder stoffet sulforaphan, som er kendt for at have antiinflammatoriske egenskaber og kan hjælpe med at beskytte leveren mod skade forårsaget af toksiner. Kål siges også at hjælpe med at regulere fordøjelsen og reducere inflammation i galdevejene, hvilket kan forbedre strømmen af galdevæske og mindske risikoen for galdesten.


Kål er selvfølgelig sundest når den er rå men det er sjældent at vi spiser rå kål, så lad mig dele en opskrift på kålsalat i dag med en lækkert citrondressing, som jo også er gavnligt her i foråret.


KÅLSALAT MED CITRONDRESSING

Ingredienser:

  • 2 håndfulde hakket grønkål

  • 1/4 hoved spidskål eller andet kål, skåret i fine strimler

  • 1/2 hoved broccoli, skåret i små buketter

  • 2 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver

  • 1 lille agurk, skåret i tern

  • 1 avocado, skåret i tern

  • 1 dl. mandler, hakkede

  • 2 spsk frisk citronsaft

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1 tsk honning

  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

  • Fjern stilkene fra grønkålen og hak bladene til mindre stykker, del broccolien i små buketter og skål spidskålen i tynde strimler. Skær bladselleri, agurk og avocado og vend det hele godt i en skål.

  • Rist de groft hakkede mandler på en tør pande, indtil de er let gyldne og dufter godt.

  • Bland citronsaft, æblecidereddike og honning sammen i en lille skål og smag evt. til.

  • Hæld dressingen over salaten og rør rundt, indtil salaten er godt dækket.

  • Smag til med salt og peber efter behov.

  • Drys de ristede mandler over salaten.

Denne grønne kålsalat er rig på fibre, vitaminer og mineraler, og har en frisk og sprød smag. Der er dejligt bid i salaten og sundt fedt fra avocadoen. Dressingen med citronsaft og æblecidereddike giver en let syrlig smag, som passer godt sammen med de andre ingredienser i salaten.


Og det bedste er at bladselleri, kål, citron og æblecidereddike alt sammen godt her i foråret til at understøtte galde og lever i deres naturlige processer.


Velbekommen!






125 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page