top of page

FORÅR: GREENIES + OPSKRIFT

Greenies, som er et andet ord for en grøn smoothie, er blevet meget populært og med god grund. Det er en sund og nemt måde at spise en masse gode grøntsager på.


Grøntsager som spinat, kål, agurk, avocado kan nemt blendes sammen med frugter som bananer, æbler og bær for at lave en lækker og sund smoothie fyldt med vitaminer, mineraler og gode antioxidanter. Det er næsten kun fantasien som sætter grænserne for hvad du kan komme i greenies, men det er klart at nogle kombinationer smager bedre end andre. Udover frugt og grøntsager kan du også tilføje ekstra ingredienser som nødder, frø, hvedegræs, olie eller andet godt. Greenies er også en god kilde til fiber, som er godt for fordøjelsen og hjælper med at holde dig mæt længere.


Som du nok husker anbefales det i den traditionelle kinesiske medicin at spise grønne sure fødevarer her i forårstiden til at balancere galde og lever. Du kan se nogle eksempler på grønne sure fødevarer i mit blogindlæg HER.


Det er en god idé at bruge en god blender - især hvis du vælger frosne grøntsager.

Jeg bruger selv en blender som blender direkte i et glas så jeg nemt kan tage den med. Og så laver jeg gerne to glas på en gang så jeg har til et par dage.

KIWI

Kiwi er endnu en sur grøn fødevare som siges at være gode her i foråret til at balancere energien i galde og lever.


Kiwi skulle være godt for fordøjelsen og styrke immunsystemet. Kiwi er nemlig en god kilde til C-vitamin. Derudover er kiwi også rig på kostfibre. En anden gavnlig virkning af kiwi er dens høje indhold af antioxidanter, der kan beskytte kroppen mod skadelige frie radikaler. Kiwi har også vist sig at have antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at lindre forskellige betændelsestilstande i kroppen.


Jeg er især rigtig glad for kiwi-greenies med mynte som går rigtig godt sammen med den sure lidt stikkende kiwi. Mynte er iøvrigt rigtig godt for fordøjelsen.


Her er min opskrift på kiwi-greenie:

KIWI-GREENIE

Ingredienser:

  • 2 kiwier

  • 1 avocado eller 1 moden banan

  • 1/2 æble

  • 1 håndfuld frisk spinat

  • 1/2 håndfuld frisk mynteblade

  • 1/4 agurk

  • Evt. 1/4 stængel bladselleri

  • Lidt vand

  • Saften fra 1/2 citron

  • evt. 1 tsk honning

Blend alle ingredienser til en god ensartet greenie. Hvis den er for tyk så tilsæt bare lidt mere vand eller anden væske. Citronsaften gør at greenien holder sig god og grøn lidt længere.


Velbekommen 😊


155 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page