top of page

GRØN TE

Opdateret: 12. apr.

I weekenden var jeg ude og holde oplæg om "De 5 Årstiders Energi" med fokus på foråret og fik efter oplægget en virkelig lækker grøn te i gave. Sjovt nok var grøn te et af temaerne på min liste for foråret, så det må være oplagt at dele lidt om grøn te i dag. Grøn te er nemlig endnu en god grøn "sur" fødevare, som er god for galde og lever her i foråret. Se en simpel opskrift på grønte med mynte og min grønne ansigtsmaske nedenfor.


Grøn te er lavet af blade fra Camellia sinensis-planten, som faktisk er samme plante som bruges til at lave sort te og oolong-te. Forskellen ligger i bearbejdningen af bladene, og da grøn te er udsat for minimal oxidation under produktionen bevarer bladene flere af plantens naturlige forbindelser og egenskaber. Vidste du at man kan brygge op til 3 gange på samme blade på god grøn te?


Grøn te skulle være sundt for lever og galde, da grøn te er fyldt med antioxidanter, som beskytter mod frie radikaler i kroppen, og indeholder gode sunde næringsstoffer, som kan beskytte leveren mod skade og understøtte leveren i dens funktion. Nogle undersøgelser har også vist, at grøn te kan hjælpe med at reducere risikoen for galdesten og dermed kan forbedre galdeblærens funktion. Og endelig så kan grøn te hjælpe med at sænke kolesteroltallet.

Grøn te kan nydes både varm eller kold, men det anbefales at brygge den ved en temperatur på 80°C og så lade teen trække i cirka 3-5 minutter for at få den bedste smag og bevare flere af de gode sundhedsmæssige egenskaber.

Som du nok også ved indeholder grøn te tein, som er næsten identisk i strukturen med koffein.

Det anbefales derfor at begrænse indtagelsen af grøn te til højst 3-4 kopper om dagen.


GRØN TE MED MYNTE OG CITRON


Ingredienser:

  • 1-2 teskefulde grøn te

  • 2-3 dl vand

  • En håndfuld frisk mynte

  • Saften fra en halv citron

  • Evt. lidt honning

Overhæld den grønne te og myntebladene med ca. 80 grader varmt vand. Lad trække 3-5 min. og tilsæt så lidt citronsaft og evt. lidt honning.GRØN ANSIGTSMASKE MED GRØN TE


På mine naturlige detox-weekender har vi altid lavet en god naturlig grøn ansigtsmaske til stor glæde og sjov for deltagerne.


Da grøn te er fyldt med antioxidante egenskaber kan den hjælpe til at beskytte huden mod miljømæssige stressfaktorer som f.eks. forurening og UV-stråler - så her er endnu en god grund til at anvende den grønne te i en god ansigtsmaske i foråret. Grøn te siges også at have en beroligende effekt på huden og kan hjælpe med at reducere rødme og inflammation.


Ingredienser:

  • 1 spsk. grøn te pulver (kan købes i en helsekost)

  • 1 spsk. honning (en god flydende slags)

  • 1/2 avocado

  • Evt. 1 tsk. aloe vera gel

  • Evt. 1 tsk. mandelolie

Mos avocado i en skål, tilsæt det grønne te pulver, honning og evt. aloe vera og mandelolie. Fordel masken i et tykt lag i ansigtet.


God fornøjelse!

87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

PASSION

Comments


bottom of page