top of page

ORGANURET

Ifølge den traditionelle kinesiske medicin cirkulerer energien rundt i et kredsløb og er derfor på sit højeste i de forskellige organer på forskellige tider på døgnet.


Energien er på sit højeste i lunge i tidsrummet 3-5 om natten, tyktarmen fra 5-7, maven fra 7-9, milten fra 9-11, hjertet fra 11-13, tyndtarmen fra 13-15, blæren fra 15-17, nyrer fra 17-19, galdeblære fra 23-01 og lever fra 01-03.


GALDE OG LEVER

Da foråret er galde og lever tid er det interessant at se på om der skulle være gener, kvalme eller forstyrret søvn i tidsrummet 23-03 om natten, hvor vi bør sove godt og dybt, så kroppen kan regenerere og fordøjelsen kan gøre sit arbejde:


Kl. 23-01: Energien er størst i galden. Hvis galdeblæren er overlastet f.eks. på grund af for meget fed mad, vil vi måske opleve kvalme, ubehag og opkast i dette tidsrum.


Kl. 01-03: Leveren arbejder bedst fra 1-3 om natten, hvor vi bør sove tungt. Hvis vi vågner i dette tidsrum er leveren formentlig overbelastet pga. alkohol, medicin eller usunde fødevarer.


Nedenfor ser du organuret, som måske ser lidt sjovt ud. Det skyldes at det er et 24-timers ur.


Du kan læse mere om organuret og energien i de forskellige organer og meridianbaner i min bog "De 5 Årstiders Energi", som du finder i min webshop HER.


307 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

PASSION

Comments


bottom of page