top of page

REFLEKSZONER OG FODØVELSER FOR GALDE-LEVER

Opdateret: 29. apr. 2023

Både galde- og levermeridianbanerne løber på oversiden af foden, og til og fra tæerne hvor lever starter og galde slutter. Det betyder altså at det er rigtig godt at strække fodryggen her i foråret, som jo er galde- og levertid.


Hvis du er ny her på siden, så læs gerne mit blogindlæg om galde og lever som er knyttet til foråret HER.


I dag vil jeg derfor dele en video med dig til dejlige stræk af fodsål og fodryg som du finder længere nede i bloginglægget - og andre gode tryk og øvelser for fødderne.


STORETÅ OG 4. TÅ

Lad os lige starte med at forstå hvorfor det kan være godt at strække lige præcis fodryggen lige nu.


Galdeblæren, som løber igennem siden af kroppen og benet, slutter sit løb ved at løbe ind i over anklen ned over fodryggen til 4. tå.


Leveren starter på inderside af storetåen ved neglen og løber op imellem storetå og anden tå, hvor der i øvrigt sidder et rigtig godt leverpunkt som er fantastisk at masserer lige nu for at styrke immunforsvaret, især hvis du mærker en forkølelse eller influenza på vej.


Billedet er fra mit "30-timers kursus i basis yin yoga, traditionel kinesisk medicin og meridianbaner" som også er en del af min 85-timers yin yoga yogauddanelse, hvor mine deltagere trænede start- og slutpunkter for meridianbanerne i fødderne. Hvis du er nysgerrig på mine uddannelser kan du læse mere HER.

ØVELSER

  • Stræk forfoden - gerne både fodsål og fodryg (Se link til video nedenfor)

  • Masser og træk lidt i din storetåen og 4. tå. Hvis du finder ømme punkter på eller omkring tæerne så masser dem gerne.

  • Mærk om du har et ømt punkt i fordybningen imellem storetå og 2. tå. Masser gerne punktet uanset om det er ømt eller ej.

  • Masser reflekszonerne under foden for galde og lever (se min store cirkel på billedet nedenfor), de sidder i højre fod i et lidt større område lige under din fodfod under de 3 yderste tæer.


GRATIS VIDEO: STRÆK AF FODSÅL OG FODRYG

Jeg har lagt en video med to gode stræk af fodsål og fodryg op til dig helt gratis HER. Videoen er tilgængelig til og med 1. maj 2023.


God fornøjelse!


WORKSHOP MED FODYOGA 10. JUNI

Husk også at du stadig kan tilmelde dig min workshop med fodyoga den 10. juni, som foregår her hos mig i Skovhuset. Du kan læse mere om eventet på min hjemmeside HER.412 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Er du vred?

Commentaires


bottom of page