top of page

SKVALDERKÅL-PESTO

SKVALDERKÅL

Skvalderkål er nok på listen over mest udbredte haveplanter som de fleste haveejere kæmper med. Men ligesom mælkebøtten er den bare så god for os - så lad os spise den i stedet.


Skvalderkål har så mange gode egenskaber. Den indeholder gode næringsstoffer, herunder antioxidanter, flavonoider og vitaminer - og så skulle skvalderkål også være rigtig god for galde og lever.


Skvalderkål har været brugt igennem tiderne til at rense leveren og kan dermed hjælpe til at understøtte leverens funktion. Dette skyldes primært skvalderkåls evne til at øge produktionen af galde og hjælpe med at fjerne toksiner fra kroppen.

Skvalderkål er også godt fordøjelsessystemet, da skvalderkål indeholder mange kostfibre, som hjælper med at regulere tarmfunktionen.


Så lad os spise vores skvalderkål - især her i foråret hvor galde og lever måske trænger til lidt ekstra hjælp til afbalancering af energien i organparret. Som så mange andre planter smager skvalderkål bare bedst når vi høster og bruger de små friske små skud - og det kan jo også hjælpe til at holde dem lidt nede i haven, selvom de gavmildt hurtigt skyder igen.

Jeg har et kæmpe bed med skvalderkål i min have - så hvis du løber tør eller mangler så er du velkommen forbi 😂


Skvalderkål har en let bitter smag og er rigtig god at bruge i pesto. Så jeg vil i dag dele min opskrift på skvalderkålspesto med dig:


Skvalderkål-pesto:

  • 2-3 store håndfulde skvalderkål

  • 1-2 fed hvidløg

  • ca. 50g parmesan (kan udelades hvis du ønsker en vegansk udgave)

  • ca. 50g valnødder (gode for hjernen) - alternativt mandler, hasselnødder eller lign.

  • 1/2-1 dl olivenolie

  • Saft fra en halv citron

  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skyl skvalderkålen grundigt og pluk bladene af stilkene.

Blend skvalderkålsbladene, hvidløg, parmesan og valnødderne groft

Tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber og blend videre, indtil du har en fin ensartet pesto. Smag til.


Smager dejligt til nybagt brød, friske grøntsager eller som dressing i en salat.


Velbekommen!



116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page