top of page

VREDE, IRRITATION OG BITTERHED

Kroppen husker. Alle de følelser og oplevelser som vi har haft igennem livet - og den lagrer også det som vi ikke har fået sluppet. Der kan jo være en god grund til at lagre noget - f.eks. erfaring som kan hjælpe os til at beskytte os mod gentagelse af noget som ikke er godt for os. Et klassisk eksempel er eksemplet med kogepladen, hvor vi ved, at det er farligt at røre en varm plade, når vi først har brændt os én gang. Alle følelser har en funktion - og i bund og grund er målet med alle følelser at hjælpe os - også selvom følelserne ikke altid er lige hensigtsmæssige, eller måske ikke længere gavnlige. Handlemønstre og reaktioner kan være gavnlige, men de kan også begrænse os eller ligefrem give os det modsatte resultat af det som vi ønsker. Det handler alt sammen om hvad vi er blevet "programmeret" med. Og ikke mindst hvad vi ikke har "afprogrammeret" i os selv. Vi har altså et valg. Vi kan vælge at arbejde med følelserne og det som er lagret i kroppen. Det er noget af det som jeg oplever gør yin yogaen så interessant og dybdegående. Vi arbejde nemlig ikke kun med kroppen, men også med alt det som kroppen husker. Derfor kan der dukke tanker, følelser, minder og andet op undervejs i de dejlige lange stræk af meridianbanerne i kroppen. Følelserne lagrer sig nemlig i meridianbanerne. Og forskellige følelser siges at være knyttet til forskellige baner.


Her i foråret, hvor det er galde- og levertid er det derfor følelser som tolerence og intolerence som kan dukke op. Galde og lever bærer nemlig på hele spektret af energien, herunder vrede, irritation, bitterhed, ærgrelse, utålmodighed, agressivitet og intolerance. Men også det modsatte (over)tolerence, forståelse og tålmodighed. Det er to sider af samme energi, og i bund og grund handler det om at finde balancen i energien, så vi f.eks. hverken føler os kørt over af andre mennesker eller kører andre over.


Læs mere om stræk af galde- og levermeridianbanerne i mit blogindlæg HER.


I dag vil jeg dele afsnittet om vrede, irritation og bitterhed fra kapitlet om Foråret i min bog "De 5 Årstiders Energi". Bogen kan købes i min webshop HER.

177 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Er du vred?

Commentaires


bottom of page